Header La Roche En Ardenne

Onze leuke plekjes

Onze favoriete activiteiten!

Wij delen graag onze leukste activiteiten met jullie. Laat ons gerust weten wat jullie ervan vonden!
Voor de allerlaatste nieuwtjes, kunnen jullie best onze Facebookpagina liken. 

Hopelijk tot snel!

Vuurwerk La Roche

Fireworks 879461 1280 Vuurwerk2 Vuurwerk2

Elk jaar in de avond van 20 juli,  wordt het verhaal van het spook van La Roche verteld met muziek en vuurwerk. Vanaf de oever van de ourthe kijk je naar dit prachtige spektakel dat zich afspeelt op het kasteel van La Roche. Geweldig mooi om te zien en te horen. Prachtige muziek en het verhaal wordt in drie talen verteld. Voor iedereen een belevenis.

PARC DE CHLOROPHYLLE

CHLOROPHYLLE1 CHLOROPHYLLE6 CHLOROPHYLLE5 CHLOROPHYLLE2 CHLOROPHYLLE3 CHLOROPHYLLE4

In het natuurpark Chlorophylle, gelegen in Manhay (Dochamps) ontdek je spelenderwijs het bos.

Buiten een ontdekkingsparcours van 200 meter in de toppen van de bomen (hangbruggen, hutten, …), is er ook een educatief pad van 2 km, een speelweide met houten speeltuigen, touwenpiramide, …

GROTTEN VAN HOTTON

Grottenhotton1 Grottenhotton2 Grottenhotton3 Grottenhotton4

Een tocht van 6 kilometer lang en 70 meter diep voert je doorheen de verschillende afzettingen van de grotten.  Een 70 minuten durende rondleiding in het Frans, Engels of Nederlands, onthult de mechanismen van hoe de grotten werden gevormd en welke rijkdommen ze allemaal herbergen.

KASTEEL LA ROCHE

Het feodale kasteel van La Roche brengt je terug in de middeleeuwse sfeer met zijn torens, schietgaten en kerkers. Het ligt midden in de groene vallei die genesteld ligt in de lus gevormd door de Ourthe en de steile helling van Deisterberg. Het 9de eeuwse kasteel geeft een prachtig uitzicht over de stad en de vallei van de Ourthe. Het kasteel is vooral gekend om de legende van het spook Berthe.

In de zomer zijn er vaak ook ambachten te bezichtigen , er is een gezellige bar en een mooi optreden van de valkenier.

KAYAKKEN

Kayak2 Kayak3

Plezier verzekerd voor het hele gezin! Wie niet bang is voor een spatje water en wil genieten in een bosrijke omgeving kan met de kayak de afvaart maken van de rivier de Ourthe. Op het stuwmeer van Nisramont is kayakken de hele zomer mogelijk, een echte aanrader.

LA DOMAINE DE CHEVETOGNE

Een weelderig, bosrijk natuurpark met een meer, dieren in het wild, speeltuinen, minigolf en sportvelden.

In dit domein schuilt achter ieder hoekje een fijne verrassing. Dit 600 hectare grote domein zorgt voor avontuur voor jong en oud.

OORLOGSMUSEUM DIEKIRCH

Oorlogsmuseum6 Oorlogsmuseum1 Oorlogsmuseum5 Oorlogsmuseum2 Oorlogsmuseum3 Oorlogsmuseum4

Het museum in Diekirch belicht vooral het Ardennenoffensief dat plaatsvond tijdens de 2e wereldoorlog. In het museum zijn een aantal diorama’s te zien die een historische kijk geven op de militaire operaties in de Ardennen uit Amerikaans en Duits standpunt maar ok zoals het door de bevolking beleefd werd. Men krijgt wapens, uniforman, foto’s, documenten, kaarten een uitrusting te zien. 

OORLOGSMUSEUM LA ROCHE

La Roche-en-Ardenne heeft een hoge tol betaald bij de Slag om de Ardennen tijdens de winter van ’44-’45. Dit museum brengt hulde aan de mannen die gestreden hebben voor de bevrijding van de stad.

PLOPSA COO

Plopsacoo2 Plopsacoo1 Plopsacoo3 Plopsacoo4

Plopsa Coo is gelegen aan de watervallen van Coo. Het pretpark bevat meer dan 20 attracties die geïntegreerd zijn in het Ardense landschap met uitzicht op de Amelvallei.

ZOO VAN BOUILLON

zoo BOUILLON zoo BOUILLON zoo BOUILLON zoo BOUILLON

Het Parc animalier de Bouillon is een middelgroot dierenpark in de stad Bouillon.  Oorspronkelijk werd in het park streekeigen wild zoals herten, everzwijnen en vossen gehouden, maar tegenwoordig zijn er ook ingevoerde soorten zoals kangoeroes, wolven, lynxen, kamelen en bizons te zien.

KASTEEL VAN BOUILLON

Kasteelbouillon4 Kasteelbouillon2 Kasteelbouillon3 Kasteelbouillon5 Kasteelbouillon1 Kasteelbouillon6

Het kasteel van Bouillon is een schitterend bouwwerk uit de middeleeuwen en vandaag de dag kunt u terug in de tijd van de ridders. U kunt het kasteel van Bouillon bezoeken en zelf ervaren hoe het is om in een kasteel te wonen. Het kasteel is schitterend gelegen in het hart van de stad Bouillon. Vanuit het kasteel heeft u een prachtig uitzicht op de stad, de rivier de Semois en de Vallei van de Semois.

HOUTOPIA

Houtopia is een recreatief en pedagogisch centrum dat gewijd is aan de ontdekking van de 5 zintuigen. Houtopia is een ruimte van ontdekkingen en verwondering. Bij mooi of slecht weer is het een ideale plek voor een uitstapje met de familie.

Boek je verblijf hier!

Contact

Residentie Amorgos
Rue de la gare 29
6980 La Roche en Ardenne

E-mail: [email protected]